Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Μπαίνοντας στο νησί της Λευκάδας θα συναντήσετε το κάστρο της Αγίας Μαύρας, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού, που ιδρύθηκε  13ο αιώνα από τον  Φράγκο ηγεμόνα Ιωάννη Ορσίνη. Το κάστρο δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την άμυνα των Λευκαδίων έναντι των Τούρκων και για να αποκρούονται οι πειρατικές επιθέσεις. Το 1479 κυριεύεται από τους Τούρκους. Στο περίβολο του κάστρου θα συναντήσετε το ναό της Αγίας Μαύρας.

Μέσα στην πόλη μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό του Παντοκράτορα που φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης, το μουσείο Φωνόγραφου, που βρίσκεται στο πεζόδρομο και διαθέτει μια αξιόλογη συλλογή από γραμμόφωνα και μουσικά όργανα.

Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας που σφύζει από φυσικό πλούτο και ομορφιά χαρακτηρίζεται ως υδροβιότοπος καθώς φιλοξενεί ή αποτελεί σταθμό στο ταξίδι τους για πολλά πτηνά όπως γλάροι, καλιμάνες, πάπιες ,χήνες, κύκνοι, ερωδιοί κα.

Σε απόσταση 3χλμ από την πόλη υπάρχει η μονή Φανερωμένης, προστάτιδα του νησιού και γιορτάζει κάθε χρόνο τη μέρα του Αγίου Πνεύματος. Η μονή είναι γεμάτη Αγιογραφίες και ένα σκευοφυλάκιο με σπάνια έργα τέχνης με θρησκευτική και λαογραφική αξία.

Κατευθυνόμενοι προς το Νυδρί στην περιοχή Καλλιγόνι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Νήρικος. Εκεί θα δείτε τα ερείπια του περιτειχισμένου οικισμού της αρχαίας Λευκάδας που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά ως τα ρωμαϊκά χρόνια.

Στη συνέχεια 17 χλμ από τη Λευκάδα συναντούμε το κοσμοπολίτικο Νυδρί, το σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο του νησιού που φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σε απόσταση 5 λεπτών με το αυτοκίνητο βρίσκονται οι καταρράκτες του Δημοσάρης αποτελεί ένα σημαντικότατο φυσικό αξιοθέατο για το νησί. Από το σημείο που θα αφήσετε το αυτοκίνητο θα ακολουθήσει μία πεζοπορία 20 λεπτών μέσα στην άγρια φύση που θα σας μαγέψει και θα σας χαλαρώσει, μέχρι να φθάσετε στον μεγάλο καταρράκτη.

Απέναντι από το Νυδρί μπορείτε να θαυμάσετε τα πριγκηπόνησα, κάνοντας μία ημερήσια κρουαζιέρα στα νησάκια. Το νησάκι που σίγουρα ξεχωρίζει σε ομορφιά και φήμη είναι ο Σκορπιός που ανήκε στον εφοπλιστή  Αριστοτέλη Ωνάση και κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει ονόματα μεγάλου βεληνεκούς που απόλαυσαν τις διακοπές τους στο νησί. Τώρα ο Σκορπιός ανήκει στον βαθύπλουτο Ρώσο επιχειρηματία Ριμπολόβλεφ. Καθώς κοιτάζεται από το λιμάνι προς τα νησάκια το βλέμμα σας θα πέσει και στην μονοκατοικία του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη που βρίσκεται στο νησάκι Μαδουρή. Στο λιμάνι του Νυδριού δεσπόζει το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση που χτίστηκε από τους κατοίκους για να τιμήσουν τον Έλληνα εφοπλιστή για την προσφορά του στο νησί.

Στο νοτιότερο άκρο του νησιού δεσπόζει το ακρωτήριο Λευκάτας προκαλώντας το θαυμασμό στους επισκέπτες του.

Στο κέντρο του νησιού αξίζει  να επισκεφθούμε το κεφαλοχώρι της Καρυάς και να απολαύσουμε τον καφέ μας στην πλατεία του χωριού κάτω από τα ψηλά γέρικα πλατάνια. Επισκεφθείτε τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης και παρατηρήστε τα παραδοσιακά λευκαδίτικα κεντήματα με την χαρακτηριστική καρσάνικη βελονιά και τις παραδοσιακές νυφιάτικες στολές.

Sunrise Studios, Lefkada, Perigiali - Greece
Tel/Fax: 0030 26450 92701-93060 | MHTE:0831Κ123Κ7804001
Mobile: +30 6972 686465 @: sunriselefkada@gmail.com

Creation: